Zit ik bij een sekte?

Een vraag die mij met regelmaat wordt gesteld wanneer ik vertel dat ik samenwerk met Herbalife.

Na die vraag komt:

‘Dat is toch van die shakes?’

‘Daar was vroeger toch zoveel om te doen?’

‘Dat is toch van die blije guppen, allemaal in zo’n Herbalife t-shirt maar als je even niet kijkt, eten ze alles wat los en vast zit?’

“Is dat niet erg duur?

‘Dat lijkt toch haast op een sekte?’

En als laatste komt dan vaak de opmerking: ‘Ik had niet gedacht dat jij je hiermee zou inlaten.’


Waarom schrijf ik dit?

  • Ik zag een advertentie van Rico Verhoeven die zijn naam verbindt aan een bepaald merk sportshake.
  • Via een tv-programma maakte ik kennis met ene Mo Biceps kennen inclusief zijn shake lijn.
  • Veel sportscholen werken met Nutrilon XL, vooral de sportshake.
  • Ik zie mensen proberen af te slanken door in zee te gaan met organisaties die veel beloven maar vooral je portemonnee lichter maken.


Sport- en (herstel)shakes zijn in de sportwereld dus redelijk geaccepteerd, zou je kunnen zeggen.

Maar buiten de sportwereld? En drink ik dan de hele dag een sportshake? Waarom überhaupt? Ik heb toch geen overgewicht?


Mijn verhaal.

Noem het op en ik heb het vermoedelijk voor mijn kiezen gehad. Met als toppunt medio 2005 toen ik trainde voor mijn 3e dan judo en voor de herkansing van mijn 2e dan karate. Er kwam een moment waarop ik nauwelijks meer kon lopen en de prognose ‘rolstoel’ kreeg. Die tweede en derde dan is er nooit meer van gekomen. Het nauwelijks meer kunnen lopen heeft er voor gezorgd dat ik diep te rade moest gaan bij mezelf. Het was namelijk niet iets dat over zou gaan. De westerse wetenschap had helaas geen antwoorden voor mij. De oosterse wetenschap gelukkig wel. Ik had mijn lichaam/ mijn systeem vergiftigd. Dat gaf hoop. Want dan moet ontgiften ook mogelijk zijn. Dat was het ook. Ik ben mij via tal van studies gaan verdiepen in (mijn) voeding, beweging, anatomie, pathologie, ziekteleer en coaching. Uiteindelijk mocht ik mij zelfs natuurgeneeskundig therapeut noemen en ben ik ook een tijdje als zodanig werkzaam geweest. Ik heelde mijzelf en anderen. Via bewegingsbanken (slenderbanken) ben ik uiteindelijk begonnen met sporten; het weer sterker maken van mijn lichaam. Dit was een manier waarop ik, een soort van, kon sporten. Ook daar herstelde ik langzaam aan. Terugkeren naar judo en karate was geen optie meer. De kaarten waren daar ondertussen anders geschud, helaas.

Maar, het heeft mij uiteindelijk ook veel gebracht.

In januari 2010 maakte ik voor het eerst kennis met Krav Maga en ik was meteen verkocht. Inmiddels had ik mijn lichaam voor zo’n 85-90% onder controle. ( Ik spreek niet van genezen omdat het iets is waar ik de rest van mijn leven op moet letten). Ik ben gestart met 1x per week Krav Maga. Het duurde lang voordat mijn thuisfront er vertrouwen in kreeg; dat ik er echt alles aan deed om niet weer terug te vallen.

100% zou het nooit meer worden. Daar had ik vrede mee. Toch keek ik of er nog mogelijkheden waren om er een paar % bij te krijgen. Dat was zo. In eerste instantie Herbalife aangeschaft voor mijn ega, begon ik het zelf ook maar te gebruiken. En het sloeg aan. Ik won nog zo’n 5%. Daar wilde ik meer van weten. Dus, ik werd een member die van alles uitploos. Ik kan vrij sceptisch zijn, ook hier, dus ik ploos echt veel uit. Of het nu gaat om de voedingslijn, de sportlijn, de huidverzorgingslijn of de supplementen, ik probeerde alle feitjes en achterliggende wetenschap uit mijn hoofd te leren. Dat is mij niet gelukt maar zegt ook veel over mijzelf. (Het is ook niet nodig. Er is ook gewoon naslagwerk en een app die mij ondersteunt). Ik wil gewoon veel weten.


Mensen die mij al lang kennen, weten dat ik een tijd nauwelijks kon lopen, weten dat herhaling op de loer ligt, weten dat ik met voeding, beweging en vooral mindset aan de slag ben gegaan, weten wat voor vorderingen ik heb gemaakt.

En toch, krijg ik nog steeds de vraag of ik bij een sekte ben gegaan, of ik de hele dag door shake, nooit meer snoep etc. (Ik kan je geruststellen. Ik HOUD van chocolade en voor een shake zijn tal van andere toepassingen).

Zou Rico Verhoeven die vraag ook krijgen? Of Mo Biceps? Of Nutrilon XL?

Misschien zijn we dan wel een sekte :-) .


Wil jij weten hoe het is om beter in je vel te zitten en onderdeel uit te maken van ‘mijn’ sekte :-) ? Klop dan eens bij mij aan voor een kop koffie/thee. Wie weet ga jij je ook beter voelen. Ik gun het je van harte!


Tot zover een kijkje in mijn leven. Ik ben benieuwd naar het jouwe.


Liefs,

Geen sekteleider,

Wel Miss Angeline,

Altijd Forward