Jij bent een held!

Vorig weekend had ik een trainingsweekend van Herbalife. Een weekend waarin ik altijd veel leer, inspiratie op doe, maar vooral ook bezig ben met zelfontwikkeling. Je bent immers nooit te oud om je te blijven ontwikkelen. Eén van de dingen waarvan ik kan genieten tijdens zo'n weekend is de diversiteit aan mensen. Van fysiotherapeut tot hovenier tot verpleegkundige en taxichauffeur. Iedereen is gelijk, iedereen komt er om zichzelf te ontwikkelen en ieder heeft zo zijn eigen verhaal. Op dat moment is iedereen voor mij een held. Alleen al omdat we met zijn allen een veilige omgeving creëeren, een omgeving waar ieder zijn/ haar verhaal kan en mag doen. Het komt met regelmaat voor dat ik geëmotioneerd raak om wat ik hoor en zie. Maar we vieren ook; we vieren elkaars groei en ontwikkeling. En dat brengt een hoop energie met zich mee. Energie die ik jou graag wil geven.

Maar het begint met het ontdekken van jezelf. Wie ben je? Wat wil JIJ nu echt? Waar sta jij voor? Waarom sta jij op? Wat drijft jou? Heb je daar al eens over nagedacht? Heb je weleens echt de tijd genomen om stil te staan bij jou, wie je bent en wat je wilt? Waarschijnlijk niet. Jij bent daarin niet de enige. De laatste dagen ontmoet ik mensen die worstelen met zichzelf, die worstelen met het tijd vrij maken voor zichzelf, die worstelen met het stellen van grenzen (ook een vorm van weerbaar zijn), die worstelen met aandacht geven aan zichzelf en zich op de allerlaatste plaats zetten. Want eerst komt... en dan komt ook nog... en dan gaat ook nog huppeldepup voor en dan... zit men 's avonds uitgeblust op bank. Geen energie meer over. De hele dag is men in de weer geweest met het afhandelen van verplichtingen, van taken, van het er zijn voor anderen; het zijn van andermans held. En zelden nog zijn we onze eigen held. Terwijl we dat echt wel zijn!

Je weet dat het mijn missie is om mensen fit en weerbaar te maken. Dat uit zich niet alleen in het volgen van zelfverdedigingslessen of het aan de slag gaan met je voeding. Dat zit ook in je mindset, in je rust, in je balans, in het uitvinden waarom je de dingen doet die je (niet) doet.

Het is goed dat je er bent voor anderen; dat levert ook voldoening op. Een maatschappij waarbij niemand er meer is voor elkaar is ook maar wat. Maar.. hoe zit het dan met jou?

De meeste dagen voel jij je geen held, althans niet naar jezelf toe. Gewoon de dagelijkse routines afhandelen is al een hele klus. Maar wat nu als ik je zeg dat jij goed bent zoals je bent maar dat je ook weer die fitte en energieke persoon kunt worden die je eigenlijk voor ogen hebt? Dat het tijd is om en oké is om jezelf te vieren? Dat je daarvoor geen drastische aanpassingen hoeft te doen in je leefstijl maar dat je er ook komt met het nemen van kleine stapjes, kleine aanpassingen?

Iedereen kan een held zijn, dus waarom jij niet?

Stap 1: neem vandaag eens 5 minuten voor jezelf en stel jezelf de hiervoor genoemde vragen.

Stap 2: wil je met jezelf aan de slag? Fit & weerbaar worden in zin totaliteit? Stuur mij dan een bericht en samen gaan we ervoor!

Ik ben je coach, ik ben je trainer, ik ben je leraar maar ik ben ook degene die jou een schop geeft onder je kont!